için kaldı

Ünlü rapçiden ezber bozan açıklamalar

'Joker' mahlaslı rap şarkıcısı Mete Erpek, 'kavga eden adam rap dinler' imajını doğru bulmadığını belirterek, "Müzik kötü örnek olmamak zorunda" dedi.

F5HABER F5HABER
Ünlü rapçiden ezber bozan açıklamalar

'Joker' mahlaslı rap şarkıcısı Mete Erpek, 'kavga eden adam rap dinler' imajını doğru bulmadığını belirterek, "Müzik kötü örnek olmamak zorunda" dedi.

Uzun yıllardır Rap müziği ile ilgilenen, Ceza, Ayben, Fuat, Allame, Sansar Salvo gibi büyük kitleleri olan Rap sanatçıları ile isimlerle yakın dostluğu bulunan Mete Erpek, rap müziği hakkında açıklamalarda bulundu. 2017 yılında bir ses yarışmasında boy gösteren Erpek, müziğin her zaman iyi örnek olması gerektiğini söyledi. Yeni klip çalışmalarına başlayan Eskişehirli sanatçı, çıkacak olan albümünün klibini doğup büyüdüğü yerlerde çekmek için kolları sıvadı.

"'KAVGA EDEN ADAM RAP DİNLER' İMAJI OLUŞMASIN İSTİYORUM"

Rap müziğinin son yıllarda ivme kazandığını dile getiren 31 yaşındaki rapci Mete Erpek, Erpek, rap müziğinin diğer müzik kategorilerinden farklı olduğunun altını çizerek, "Rap, gerçekleri hızlı söyleme sanatıdır. Aslında söylemek istediklerimizi bir tık hızlı aktarıyoruz dinleyicilere. Günümüzde popüler kültürün kurbanı olmaktan kaçmanın tek yolu üretmek. Ben de onu yapıyorum. Yaptığımız müzik biraz hırçın, deli dolu. Fakat cümlelerimize odaklandığınızda gerçekleri, doğruları duymanız gerekiyor. En azından ben buna özen gösteriyorum. Müzik kötü örnek olmamak zorunda. Sizi dinleyen biri yanlış hal ve hareketlere yönelmemeli. Uyuşturucunun, silahın, adam öldürmenin konu alındığı dizi ve filmlerde rap müziğinin yoğunlaşması beni biraz ürkütüyor. 'Kavga eden adam rap dinler' imajı oluşmasın istiyorum. Eskişehir'de çekimleri yapılmaya başlanılan bir internet dizisi için müziklerime talip olundu. Çoklu kişilik bozukluğunun anlatıldığı bir proje. Senaryoyu okudum. Bir hastalığa dikkati çekmek adına ricacı olundu. Elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.

"BİZ MODERN AŞIK ATIŞMASI YAPIYORUZ"

Erpek, rap müziğinde önemli isimlerle dostluğunun bulunduğunu söyleyerek, "Aslında çoğu zaman beraberiz. Görüşür, konuşuruz. Bizler modern aşık atışması yapıyoruz. Birbirimize eksiklerimizi de yine rap yoluyla aktarıyoruz. Dostluklarımızın baki olduğu bilinciyle hareket ederek müziğimize renk katıyoruz. Eskişehir aşığıyım. Gündüz sıcağı, gece soğuğuyla, sanata olan ilgisi ve sahiplenmesiyle muazzam bir şehir. Klip çalışmamızı Eskişehir'de yapıyoruz. Geleceğe güzel izler bırakabilmek adına emek ediyoruz. Umuyorum ki başaracağız" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER