Kılıçdaroğlu’ndan Feyzioğlu’na: 'Başkanın tavrı derinden sarstı'

CHP Lideri, baro başkanlarının Ankara’ya yürüyüşüyle ilgili olarak, “Biz baroların yürüyüşünü saygıyla karşılıyoruz. Barolar da hak arıyor ve yürüyecekler. Beni derinden sarsan olay ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın bu olaya karşı takındığı farklı tutumdur” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kılıçdaroğlu’ndan Feyzioğlu’na: 'Başkanın tavrı derinden sarstı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmeyi amaçlayan çalışmasına karşı baro başkanlarının değişik illerden Ankara’ya yürüyüşü ile ilgili olarak, “Biz baroların yürüyüşünü saygıyla karşılıyoruz. Barolar da hak arıyor ve yürüyecekler. Beni derinden sarsan olay ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın bu olaya karşı takındığı farklı tutumdur” dedi. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

SAVUNMA KUTSAL BİR HAKTIR

“Yargıyı da savcıyı da kontrol altına aldılar. Sıra geldi savunmayı kontrol altına almaya. Bunun için kanun çıkartacaklarmış, neymiş baroları parçalayacaklarmış. Başka işin mi yok senin? Savunma kutsal bir haktır. Polislere talimat verip avukatları sokmak istemeyenler şu gerçeği unutmasın: Gün gelecek siz de avukata ihtiyaç hissedeceksiniz. Avukatlık mesleği sıradan bir meslek değildir. Ben haksızlığa uğramışsam birisinin beni savunması lazım.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER