Analistler, 11 yıl sonra gelen kararı değerlendirdi: Fed yeni faiz indiriminin ucunu açık bıraktı

ABD Merkez Bankası Fed, 11 yıl sonra ilk kez faiz indirimine giderek 25 baz puanlık indirim yaptığını bildirdi. Analistler, "FED gevşedi. Avrupa Merkez Bankası (ECB) için de aynı eğilimler geçerli. Bu mevcut gelişmekte olan ülkeler için oluşmuş olumlu havayı desteklemeye devam ediyor. Cuma günü ABD’den gelecek olan istihdam piyasası verileri önemli olacaktır. Bu veriler güçlü kalırsa FED’in ikinci bir faiz indirimi yapacağına yönelik beklentiler azalacaktır" açıklamasında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Analistler, 11 yıl sonra gelen kararı değerlendirdi: Fed yeni faiz indiriminin ucunu açık bıraktı

ABD Merkez Bankası Fed, 11 yıl sonra ilk kez faiz indirimine giderek 25 baz puanlık indirim yaptığını bildirdi.  Bankanın kararıyla fonlama oranı yüzde 2,00 - 2,25 aralığına çekilmiş oldu. 

Komiteden sadece Kansas City Fed Başkanı Esther George ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren faiz indirimine karşı oy kullandı. Fed faiz indirim kararıyla finans krizinden bu yana ilk kez faiz indirmiş oldu. 

Analistler Fed'in faiz kararını değerlendirdi; 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER