için kaldı

Almanya'nın Türkiye karşıtı Suriye planı ortaya çıktı

Almanya'nın, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı sonrasında hazırladığı Suriye'nin kuzeyinde uluslararası güvenli bölge oluşturmayla ilgili planına göre, güvenli bölge için 2 bin 500 asker gönderilecek ve çok sayıda ağır askeri ekipmanlarla donatılacak.

GASTE24 GASTE24
Almanya'nın Türkiye karşıtı Suriye planı ortaya çıktı

Türkiye, sınırlarında terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin ülkelerine dönüşünü hızlandırmak için Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Fırat'ın doğusunda Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı. Dünyadan bu meşru harekata karşı çıkan ülkelerden biri de Almanya'ydı. Savunma Bakanı Kramp-Karrenbaur, Türkiye'nin operasyonunu engellemek için ortaya ilginç bir fikir ortaya atmıştı.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Alman Ordusunun olası bir Suriye görevi için 2500 asker göndermeye hazır olduğu bildirildi. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbaur'ın teklif ettiği ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas tarafından eleştirilen Suriye'nin kuzeyinde NATO ve Rusya'nın kontrolüne güvenli bir bölge oluşturma planının ayrıntıları Spiegel dergisinde yayınlandı.

2500 ASKER, TANKLAR, OBÜSLER, AĞIR SİLAHLAR...

Alman ordusu Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması öngörülen güvenli bölge için 2500 asker göndermeye hazır. Hazırlanan plana göre Alman ordusu Suriye'nin kuzeyinin 40 kilometre uzunluğunda ve 30 kilometre derinliğinde sektörlere ayrılmasını öngörüyor. Almanya bu sektörlerden birine uluslararası birliklerden birini öncülüğünü almaya hazır. Bunun için savaş kabiliyeti olan üç tabur gönderilecek.

Ordu yetkililer olası operasyon için "komple bir paketten" söz ediyor. Muhtemel operasyon için hazır edilecek taburlarda keşif birlikleri, özel hareket birlikleri, Boxer isimli tekerli tanklar, ağır silahlar, obüsler, istihkam birlikleri ve mayın temizleme birlikleri bulunacak.

Almanya'nın Türkiye karşıtı Suriye planı ortaya çıktı - Resim : 1

Boxer isimli tekerli tank....

SAVAŞ UÇAKLARI DA PLANIN İÇİNDE

Alman ordusu ayrıca keşif uçakları Tornado'lar ile savaş uçakları Eurofighter'ları da bu operasyon için kullanmaya öngörüyor. Orduya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Alman ordusunun helikopterler ve sıhhi tesisat konusunda ise yardıma ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Alman ordusunun bu zamana kadar yaptığı yurt dışı görevleri genelde süresiz görevler. Ancak muhtemel Suriye operasyonunda görev süresinin 2 yılla sınırlandırılması da öngörülüyor.

SPİEGEL'E SIZDIRILAN BU BİLGİLER KARRENBAUER'İN MAAS'A CEVABI 

Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Karrenbauer’in güvenli bölge teklifini sert bir şekilde eleştirmiş böyle bir teklif veren savunma bakanının operasyonu hangi imkanlarla yapacağını da açıkça kamuoyuna aktarması gerektiğini söylemişti. Spiegel'e sızdırılan bu bilgilerin, Karrenbauer tarafından Maas'a verilen bir cevap olduğu değerlendiriliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER