için kaldı

ABD'den açıklama geldi: Ölümler 350 bini bulabilir

ABD’de etkisi devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı önlemlerin gevşetilerek ekonominin canlanması halinde artması beklenen ölü sayısı üzerine yapılan tahmini modellemeler sürüyor.

VATAN VATAN
ABD'den açıklama geldi: Ölümler 350 bini bulabilir

En son Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu’nun yaptığı projeksiyon  modellemeye göre, ülkedeki eyaletlerin tamamen açılması halinde temmuza kadar  Kovid-19 bağlantılı ölümlerin 350 bini bulabileceği tahmininde bulunuldu.   Modellemede, eyaletlerin "evde kal" talimatını kısmen devam  ettirmeleri durumunda da temmuza kadar can kaybının yaklaşık 117 bini  bulabileceği öngörüsü paylaşıldı.   Diğer kurumların modellemeleri de basına yansımıştı   Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü  (İHME ) tarafından dün açıklanan projeksiyonda da ülkede ekonominin açılması ve  sosyal mesafe kurallarının rahatlatılması durumunda ağustosa kadar Kovid-19  bağlantılı ölü sayısının 135 bini bulabileceği tahmininde bulunulmuştu.   New York Times’ta önceki gün yer alan benzer bir haberde de Trump  yönetiminin, iç yazışmalarda, ülkede ekonominin açılması halinde 1 Haziran’a  kadar Kovid-19 günlük vaka sayısının 200 bini, ölü sayısının da 3 bini bulmasını  tahmin ettiği öne sürülmüştü.   ABD Başkanı Donald Trump 20 Nisan'da ülke genelinde toplam 60 bin  tahmini can kaybı beklediklerini söylerken, Fox TV’ye 3 Mayıs'ta verdiği  mülakatta ise Kovid-19 ölümlerinin 100 bini bulabileceğini kaydetmişti.     

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER