Alman ordusunun kapasitesi endişe yarattı

ALMANYA Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Alman ordusunun uluslararası askeri görevlere daha aktif katılması yönündeki talebiyle ülkede yoğun tartışma yarattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Alman ordusunun kapasitesi endişe yarattı

Alman Spiegel Online’a göre Alman ordusunun elindeki silah sistemi bu talebi karşılamaktan çok uzak ve ordunun modernleştirilmesi gerekiyor. Alman ordusunun yurtdışına askeri güç gönderebilmesi için gerekli helikopter ve uçaklar çok eski. Tanklar ise dökülüyor. Piyade savaş aracı olan Puma’ların durumu da çok kötü. Ülkedeki 284 zırhlı araçtan 191’i hazır, ama sadece 67’si kullanılabilir durumda. 2019 yılı itibariyle 245 Leopard tankından ise sadece 183’ü kullanılabilir durumda. Geri kalanı ya bakımda ya da onarımda. Mevcut muharebe tanklarında kullanılabileceklerin oranı sadece yüzde 55.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER