BIST'te 500 kez 'devre kesti'

Borsa İstanbul’un sert hareketler sonrası önlem için uyguladığı devre kesicide yapılan değişiklik bu sabah saat 11.15’e kadar tam 462 kere çalıştı. Devre Kesici Uygulaması (Otomatik Seans Durdurma Sistemi); Sürekli İşlem Bölümü'nde fiyat değişiminin eşik değeri aşması durumunda işlemlerin geçici süre durdurulması ile emir toplama aşamasına alınması durumu.

BORSAMATİK BORSAMATİK
BIST'te 500 kez 'devre kesti'

Dünya Gazetesi'nden Şebnem Turhan'ın haberine göre Borsa İstanbul dün devre kesicinin taban ve tavan fiyattan yüzde 20 aşağı veya yukarı değil artık yüzde 10 aşağı veya yukarı durumda uygulamaya alınacağını duyurdu.

Bugünkü ilk uygulamada Kamuyu Aydınlatma Platformu’nun tüm bildirimleri devre kesici ile ilgili oldu.

Analistlerin piyasaları sakinleştirmek, panik durumunu engellemenin amaçlandığını belirttiği devre kesici uygulamasıyla hem hızlı düşüşlerin hem de hızlı yükselişlerin zamana yayılması da hedeflendi. Devre kesici üzerine bir de 30 dakika olarak verilen süre alıcılara fırsat da yaratmayı sağlıyor.

Borsa İstanbul’un sert hareketler sonrası önlem için uyguladığı devre kesicide yapılan değişiklik bu sabah saat 11:15’e kadar tam 462 kere çalıştı.

Bankalarda yukarı yönlü kesici

Bugün uygulama aslında yatırımcının da az da olsa geri gelmesini sağladı. Banka hisseleri yukarı yönlü hareketleri dolayısıyla devre kesici uygulamasıyla karşılaştı. Bankacılık endeksi yüzde 4.7 yukarıda. Borsa İstanbul da yönünü yukarıya döndü. 

BIST, 4.700 puanlık bantta dalgalandı

Güne yüzde 0,02 artışla yatay başlangıç yapan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, sonrasında dakikalar içerisinde gelen satışlarla kaybını yüzde 1,5'in üzerine taşıdı. Borsa ardından yeniden yükselişe geçti. Şu ana kadar en yüksek 96.400 seviyeleri test etildi.

BORSADA DEVRE KESİCİ NEDİR

Devre Kesici Uygulaması (Otomatik Seans Durdurma Sistemi); Sürekli İşlem Bölümü'nde fiyat değişiminin eşik değeri aşması durumunda işlemlerin geçici süre durdurulması ile emir toplama aşamasına alınması durumudur.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER