Bakan Turhan'dan İmamoğlu'nun iddialarına yanıt

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahasının ihalesine ilişkin, "Belediyenin söz konusu firmaları, istenilen şartları gerek tek tek, gerekse ortak girişim olarak yerine getirememiştir. Ayrıca açık açık şartnamede, ’müştereken ve müteselsilen’ ifadesinin belirtilmesine rağmen teklif mektubu ekinde bu ifadeye yer verilmemiş ve değiştirilmiştir. İhale Komisyonu, yaptığı inceleme neticesinde tüm bu hususları tespit etmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinin oluşturduğu ortak girişimi ihale dışı bırakmıştır" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Turhan'dan İmamoğlu'nun iddialarına yanıt

Bakan Turhan, TCDD Genel Müdürlüğünce Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasına yönelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Turhan, Başkan İmamoğlu’nun açıklamalarını üzülerek takip ettiğini bildirdi.

’NE KADAR ETİK OLMUŞTUR’

"Bilindiği üzere Haydarpaşa ve Sirkeci’de bahse konu gayrimenkullerin bulunduğu alanlar, sit kapsamındadır ve imar kısıtlılığı bulunmaktadır" diyen Bakan Turhan, bu alanların Marmaray’ın hizmete girdikten sonra yolcu hareketliliğinin azalması nedeniyle ihtiyaç dışı kaldığını vurguladı. TCDD’ye gelir sağlanması amacıyla, bu alanlar için ihaleye çıkıldığını kaydeden Bakan Akar, "İhale baştan sona, TCDD’nin kiralama yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır. Buna karşın, Sayın Belediye Başkanı, ihale yapılmadan önce, ’Ne pahasına olursa olsun bu ihaleyi alacağım’ diyerek ihalenin rekabet ilkesini sekteye uğratmıştır. Şöyle ki; ihaleyi alan firma burada yapacağı işlerle ilgili ruhsat, izin ve belgeleri nereden alacaktır? Su, doğalgaz, gayri sıhhi müessese belgesi gibi belgeler nereden alınır? Elbette Belediye ve ona bağlı kurumlardan. Bu açıdan Büyükşehir Belediyesi’nin sürece müdahil olması en başından rekabet ilkesine halel getirmiştir. Şimdi soruyorum size, İBB’nin iştirakleri olan firmaların ihaleye girmesi ne kadar etik olmuştur?" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER