200 milyon yıllık... Doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu

İstanbul’a 50 kilometre uzaklıktaki Ballıkayalar Tabiat Parkı içerisinde barındırdığı yüzlerce yabani hayvan ve bitki türleri ile doğaseverlerin uğrak noktası haline geldi. Parkı ziyaret eden yaban hayatı fotoğrafçısı Ümit Malkoçoğlu, “Alanın korunaklı yapısı son derece zengin bir biyo çeşitliliğe ev sahipliği yapmasına sebep oluyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
200 milyon yıllık... Doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan 200 milyon yıllık tarihi geçmişe sahip Ballıkayalar Tabiat Parkı, içerisinde farklı hayvan ve bitki türleri barındırıyor. 200 milyon yıllık geçmişe sahip park, derinliği 80 metreyi bulan, genişliği ise 40 ve 80 metre arasında değişen, yaklaşık 2 km uzunluğa sahip karstik bir yapı özelliği taşıyor.200 milyon yıllık... Doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu - Resim : 1Ballıkayalar Deresinin kireç taşlarını aşındırmasıyla oluşan vadi, bünyesinde farklı hayvan ve bitki türlerini barındırıyor. Trekking, kaya tırmanışı ve kamp gibi aktiviteler yapılabildiği alan, doğa sporcuları ve fotoğrafçıların uğrak noktası haline geldi.

200 milyon yıllık... Doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu - Resim : 2Yüzlerce hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor

Bölgenin çok sayıda farklı türde hayvan ve bitkiye ev sahipliği yaptığını dile getiren yaban hayat fotoğrafçısı Ümit Malkoçoğlu, “Yaklaşık 10 yıldır Ballıkayalar’daki canlı çeşitliliğini fotoğraflamaya çalışıyorum. Ballıkayalar yaklaşık 200 milyon yaşında kanyon görünümlü genç bir vadi. Bu korunaklı yapısı son derece zengin bir biyo çeşitliliğe ev sahipliği yapmasına sebep oluyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER