için kaldı

Yerel mahkemenin 400 bin lira ısrarı

Balyoz soruşturması kapsamında yaklaşık 3 yıl tutuklu kalıp beraat eden Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça’ya, 400 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmedildi. Yargıtay, tazminatı fazla bularak bozdu ancak yeniden yargılamada yerel mahkeme kararında direndi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yerel mahkemenin 400 bin lira ısrarı

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda Deniz Kurmay Albay olarak görev yaparken, 22 Ağustos 2011’de Balyoz davası kapsamında tutuklanan Levent Kerim Uça’nın beyninde 4 ay sonra yumurta büyüklüğünde ur tespit edildi. Kör olma riski bulunan Levent Kerim Uça, ameliyattan 10 gün sonra yeniden cezaevine gönderildi. Ameliyat öncesi ve sonrası tahliye talepleri reddedilen Uça, Balyoz davasında 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali yaşandığına yönelik kararının ardından, 2014’te yaklaşık 3 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Uça, Yargıtay bozma kararının ardından yapılan yeniden yargılama sonunda ise beraat etti. Hem cezaevinde yakalandığı hastalığı yenen hem de yeniden göreve dönen Uça, Tuğamiral rütbesine terfi ettirilerek, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı olarak atandı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Balyoz davasında yaklaşık 3 yıl tutuklu kalan Uça, bu sürede yaşadığı maddi manevi mağduriyet için de Hazine’ye tazminat davası açtı. Davaya Bakan İstanbul Anadolu 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Uça’ya yaşadığı mağduriyet karşılığı 37 bin TL maddi, 400 bin TL manevi tazminatın faizi ile ödenmesine hükmetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER