için kaldı

Osmaniye'nin duayenleri öğrencilerle buluşuyor

Osmaniye'nin duayenleri öğrencilerle buluşuyor

POSTA POSTA
Osmaniye'nin duayenleri öğrencilerle buluşuyor

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - ÇALIŞMA ve İş Kurumu (İŞKUR) Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Osmaniye'nin duayenleri öğrencilerle buluşuyor" projesi hayata geçirildi. İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık tarafından organize edilen, ildeki ortaokul ve liselerde uygulanan proje kapsamında, meslek seçmenin önemi, meslek seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler aktarılıyor. Osmaniye Cebeli Bereket Şehit Ali Alkan Ortaokulu'nda gerçekleşen programda, Elektrikçi mesleğinde Ali Tolga Alp, Aşçılık mesleğinde Yüksel Orman, Fırıncılık mesleğinde Mehmet Şirin Avcı ve Mobilyacılık mesleğinde Muhammet İkiz katılıp, kendi meslekleriyle ilgili tanıtım ve bilgilendirmede bulunarak deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar. Proje koordinatörü Murat Işık, "Gelecekte birçok alanda iş gücü özelliklerinin değişmesi birçok mesleğin yok olması, yeni mesleklerin ortaya çıkması beklenmektedir. Bu noktada, sürece uyum sağlamayı başarmak ve fırsatlar ile tehditleri doğru tespit edebilmek önemlidir. Yaptığımız bu proje ile işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu çırakları yetiştirip, sanayideki ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla alanında ustalaşmış meslek erbaplarını gönüllü olarak öğrenciler buluşturuyoruz. Duayenlerimiz hem mesleki tanıtım yapıp hem de deneyimlerini paylaşarak öğrencilerimizi meslek hakkında bilgilendirme yapıp  mesleğe teşvik ediyorlar" dedi.
Duayenlerden elektrikçi mesleğini tanıtan Ali Tolga Alp, her meslekte elemana ihtiyaç olduğunu, eğitimleriyle beraber bir meslek öğrenmeyi kendilerine hedef edinmeleri gerektiğini söyledi. Aşçı Yüksel Orman ise mesleğe 14 yaşında başladığını belirterek, "Bu işi öğrenmek için mesaimiz 8'de başlamasına rağmen sabah 5’te gidiyordum. Usta olma hayaliyle yaptığım bu gayretler sonucu bugün çalışanlarımla birlikte 40 kişilik bir aile oldum" dedi. Mobilyacı Muhammet İkiz ise mobilyacılık mesleğinin bir sanat olduğunu, çok boyutlu düşünmeyi ve her an dikkatli olunması gerektiğini, en sonunda yapılan ürünün ortaya konulmasıyla keyif alınan bir meslek grubu olduğunu belirtti. Fırıncı Mehmet Şirin Avcı da mesleklerinin kutsal olduğunu ve ekmeğin temel ihtiyaç olduğunu, her mesleğin bitebileceğini ama fırıncılılığın bitmeyeceğini, ifade ederek meslekte eleman bulamadıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER