için kaldı

Muhabbet kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır?

Basit bir biçimde yapılan, bir kaç gözlem ile muhabbet kuşunun cinsiyeti kolay bir şekilde öğrenilebilir. Bunun için öncelikle, muhabbet kuşunun kaç yaşında olduğu, muhabbet kuşunun burun (cere) rengi ve tavırları dikkatli bir şekilde gözlemlenmesi gerekmektedir. Peki, muhabbet kuşlarının cinsiyetleri nasıl anlaşılır, açıklayalım.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Muhabbet kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır?

Muhabbet kuşları, insan hayatına huzur veren, renk katan, bir çift kanada ve birbirinden güzel renklere sahip, insan dostu hayvanlardır. Muhabbet kuşu sahibi olmak isteyen hayvan severler tarafından, genellikle en çok sorulan sorulardan biri, muhabbet kuşu cinsiyetinin nasıl anlaşıldığıdır. Muhabbet kuşlarının cinsiyetlerini belirlemek, aslında düşünüldüğü kadar zor değildir.

Muhabbet Kuşu Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet kuşunun gagasının üstünde, burun deliklerinin yer aldığı renkli olan bölüme, cere denmektedir. Muhabbet kuşlarının cinsiyet ayrımlarını şu şekilde belirleyebiliriz:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER