Taksicinin otogardaki oyunu bozuldu

İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda son günlerde yeni bir park problemi patlak verdi. Taksicilerin ücretsiz olduğu halde otogara girdiği anda müşterilerinden 10 TL talep ettiği ifade ediliyor. Bu nedenle de şu günlerde otogarda taksici-müşteri kavgası eksik olmuyor İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, müşteriden haksız yere 10 TL otopark parası alan taksiciye 700 TL ceza kesileceğini açıkladı.

GASTE24 GASTE24
Taksicinin otogardaki oyunu bozuldu

İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devriyle birlikte otoparklar da İSPARK’a devrolmuştu.

Bu devirle birlikte de otogarda yıllardır tartışma konusu olan park ücreti sorunu çözülmüş, 1 saate kadar park etmek ücretsiz hale getirilmişti.

Ne var ki son günlerde otogarda yeni bir park problemi başladı. İstanbullular, taksicilerin ücretsiz olduğu halde otogara girdiği anda kendilerinden 10 TL talep ettiğini söylüyor. Bu nedenle de şu günlerde otogarda sürekli taksici-müşteri kavgası yaşanıyor.

DİSİPLİNE SEVK EDİLECEKLER

Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan, Otogar'daki bu sıkıntıyı İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya sordu. Otogar otoparkına yolcu bırakıp çıkan taksicilerin yolculardan kesinlikte park ücreti alamayacağını söyleyen Aksu, yolcudan para alan taksiciye 700 TL ceza yazılacağını söyledi. 

Aksu, yaptığı açıklamada, "Otogara giriş çıkışlarda, müşteri bırakan taksiciler kesinlikte 10 TL park parası alamaz vatandaştan. Eğer haksız yere 10 TL park parası alan taksici olursa hemen İstanbul Sanatkarlar ve Esnaf Odaları Birliği’nin disiplin kuruluna sevk edeceğiz. Disiplin kurulu haksız yere müşterisinden otopark parası alan taksiciye 700 TL ceza kesecek. Tekrarlandığı halde de 2 gün trafikten men cezası verilecek. Şimdiye dek 3 taksiciye işlem yapıldı" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER