Alanyalı turizmci, ağustosta hareketliliğin artmasını bekliyor

KORONAVİRÜS sürecinde yeni normalleşme süreciyle turizm sektörü, iç turizmle yavaş yavaş da olsa hareketlenmeye başladı. Alanyalı turizmci, dış pazar için hareketlenme tarihi olarak ağustosu gösterse de Avrupa ve Rusya’daki insanların pandemi sürecinde izinlerini kullanmış olmalarının az da olsa endişe yarattığını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Alanyalı turizmci, ağustosta hareketliliğin artmasını bekliyor

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19), birçok sektörü olduğu gibi, turizme de sekte vurdu. Türkiye’de turizm sektörü için çalışmalar hem tesisler anlamında hem ülkeler arası görüşmelerle devam ediyor. Özellikle Antalya bölgesinde normalleşme sürecine girilmesiyle sertifikasyon sistemindeki tüm önlemleri ve sertifikalarını alan oteller sezona hazırlandı. Şu an için Alanya ilçesinde 15 otel sertifikasını alırken, 35 otelin de başvuru süreçleri devam ediyor.

’ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE’DEYKEN SORUN YAŞAMAYACAKLARINA İNANMALARI’

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TTGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Akdeniz Bölgesi ve ülke genelinde normalleşme sürecine girildiğini ve hem tesisler hem bölgeyi hazırlar durumda olduklarını söyledi. Başkan Sili, "Başta Avrupa pazarı olmak üzere hiçbir kaynak pazarımızdan misafir akışı söz konusu değil. Ancak bu bir yasaklama şeklinde olmamakla beraber bir tavsiye niteliğinde. Tabii her ne kadar tavsiye niteliğinde olsa da sayı anlamında bu insanların taleplerini etkileyecek bir süreç ama hem Turizm Bakanımız hem Dışişleri Bakanımız ayrıca ilgili tüm bakanlarımız, sivil toplum örgütleri bu sürecin aşılması noktasında ciddi çaba gösteriyorlar ve biz de gösteriyoruz. Burada önemli olan insanların Türkiye’ye, Akdeniz’e, Alanya’ya geldikleri anda herhangi bir sorun yaşamayacaklarına inançları olmalı. Bunu da sağlamak adına tesislerimizde ciddi bir önlem manzumesi ve sürekli denetleme söz konusu" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER