Otlukbeli Savaşı nedir? Kimler arasında nerede yapıldı ve sonuçları

11 Ağustos 1473’te Tercan yakınlarındaki Otlukbeli mevkiinde yapılan Otlukbeli Savaşı, Osmanlıların Anadolu’daki birlik ve beraberliği sağlama mücadelesi bakımından önemli bir yere sahiptir. Otlukbeli Savaşı tarihi, özeti, önemi, neden ve sonuçları hakkında tüm bilgileri hazırladık.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Otlukbeli Savaşı nedir? Kimler arasında nerede yapıldı ve sonuçları

Akkoyunlu Devleti ile Osmanlı Devleti arasında gerçekleşen savaşın galibi Osmanlı Devleti olmuştur.

Otlukbeli Savaşı Tarihi

Otlukbeli savaşı 11 Ağustos 1473 tarihinde gerçekleşmiştir. Bu tarih İstanbul'un fethi üzerinden yirmi yıl sonrasına rastlamaktadır. Hicri takvime göre 878 senesinin Rebiülevvel ayına denk gelmektedir. Bu tarihler Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa'ya kendisini kabul ettirdiği bir dönemdir. Fakat buna rağmen Osmanlı devleti Anadolu'da bazı karışıklıklar ile mücadele etmekteydi. Bu savaş, Anadolu'da mutlak bir güç kazanmak adına önem taşımaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER