için kaldı

Volkswagen'i rekora Çinliler ulaştırdı

2019 yılını, tüm zamanların rekorunu kırarak kapatan Volkswagen, 11 milyon araç sattı. Geçen yıla göre satışlarını yüzde 1.3 oranında artıran şirketi rekora Çinliler ulaştırdı. VW’in satışlarının 4.2 milyonu Çin’de gerçekleştirildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Volkswagen'i rekora Çinliler ulaştırdı

Çin Uluslararası Radyosu'nun mail yoluyla paylaştığı habere göre, Alman otomotiv devi Volkswagen (VW) 2019 yılında satış rekoru kırdı. Şirketin bu rekora ulaşmasında ise Çin’deki satışları etkili oldu.

Konumunu daha da güçlendirdi

Volkswagen geçtiğimiz yıl içinde dünya piyasası lideri konumunu daha da güçlendirdi. Firma sözcülerinden biri VW Şirketler Grubu’nun, dünyayı saran değişik ticaret anlaşmazlıklarına ve düşen konjonktürel eğimlere  karşın, 2019’da 11 milyon otomobil sattıklarını açıkladı.

Söz konusu rakam bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,3 oranında bir artışa denk geldiği gibi şirket için tüm zamanların satış rekorunu oluşturuyor. Oysa Volkswagen, daha sonbaharda satış rakamlarında, yıl  toplamı itibarıyla bir artış kaydedilemeyeceğini öngörüyordu. Şirket, pozitif bilançonun başlıca nedeni olarak Çin’deki sürümün yükselişini gösteriyor. Nitekim Volkswagen’in, bu yıl sadece Çin’de 4,2 milyon araç sattığı belirtiliyor.

Kaynak: Foreks

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER