Krista iliaka nedir? Krista iliaka ağrısı neden olur ve nasıl tedavi edilir?

Hassas olan bir bölge olan krista iliaka vücudun ön/yan bölgesinde yer alır. Peki krista iliaka nedir? Krista iliaka ağrısının sebepleri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özyazgan, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Krista iliaka nedir? Krista iliaka ağrısı neden olur ve nasıl tedavi edilir?

Kalça kemiği kemer bağladığımız bölgede genişler ve buraya krista iliaka denir. Krista iliaka anatomik olarak vücudun ön/yan bölgesinde yer almaktadır. Pantolon giyen kişilerde vücudun giysi ile temas ettiği yer olarak tanımlanmaktadır.

Krista iliaka ağrısının sebepleri nelerdir?

Krista iliaka ağrısı genellikle omurga kaynaklı, ligaman bağ dokusu kaynaklı, kas ağrısı ve sakriliak eklem ağrıları sonucu gerçekleşir. Nadiren de kemik tümörü ve kadın hastalıkları sonucunda oluşan kistlerden dolayı oluşur. Çeşitli enfeksiyonlar sonucunda da krista iliaka ağrısı görülebilmektedir. Ağır işler yapan hastalarda krista iliaka ağrısı daha çok hissedilmekte. Normalde hassas olan bir bölge olan krista iliaka sürtünme ve temasdan sıklıkla etkilenmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER