Vali Günaydın'dan, 'Dünya İnsan Hakları Günü' mesajı

Vali Günaydın'dan, 'Dünya İnsan Hakları Günü' mesajı

POSTA POSTA
Vali Günaydın'dan, 'Dünya İnsan Hakları Günü' mesajı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Valisi Şehmus Günaydın, '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' nedeniyle açıklamada, devletin insan haklarının korunmasını ilke edindiğini, milyonlarca dertli insanın umudu ve güvencesi olmaya devam edeceğini söyledi.
Vali Günaydın, yayımladığı mesajında tarih boyunca farklı kültürlere ve dinlere kucak açarak dünya barışına önemli katkılar sağlayan Türkiye'nin bu konudaki duyarlılığını her zaman ortaya koyduğu bildirdi. Vali Günaydın, mesajında şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949’da onaylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların dil, din, ırk ayrımı gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 71. yılını kutladığımız bugünde, insanların hak ve özgürlüğünü teminat altına alan bu beyannameye ilk imza atan ülkelerden biri olmanın gururunu yaşamaktayız. Tarih boyunca farklı kültürlere ve dinlere kucak açarak dünya barışına önemli katkılar sağlayan Ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını her zaman ortaya koymuştur. İnsana çok değer veren bir dinin mensupları olarak, insan hakları bilincinin gelişmesi için toplumun tüm kesimleri 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü bir fırsat olarak görmelidir.İnsan haklarının korunmasını ilke edinen Devletimiz iyilik ve şefkate ihtiyaç duyan milyonlarca dertli insanın umudu ve güvencesi olmaya devam edecektir."

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER