Firarın yolu böyle açılmış

Ceren Özdemir’i canice öldüren Özgür Arduç’un Ordu ve Rize’deki iki ayrı kapalı cezaevinde kalırken, usulsüz bir şekilde ve gerçeğe aykırı değerlendirmelerle açık cezaevine geçtiği, bu sayede firar ettiği belirlendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Firarın yolu böyle açılmış

Adalet Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı, Özgür Arduç gibi birinin nasıl kapalı cezaevinden açık cezaevine geçtiğine yönelik inceleme başlatmıştı. Yapılan incelemede, Arduç’un usulsüz şekilde ve gerçeğe aykırı değerlendirmeler yapılarak, Ordu Kapalı Cezaevi’nden Efirli Açık Cezaevi’ne geçirildiği saptandı. Ordu Kapalı Cezaevi Müdürü H.Ç., 2. müdür G.Ş., idare memuru H.C., psikologlar A.Z. ve D.G.G., sosyal çalışmacı N.İ. ile öğretmen H.B. ve P.D., infaz koruma başmemuru E.D. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

RİZE’DE DE AYNI İHMAL

Arduç’un Rize Kapalı Cezaevi’nde kalırken, gerçek dışı değerlendirmeler sonucunda 20 Şubat 2018’de Kalkandere Açık Cezaevi’ne sevk edildiği de belirlendi. Bu usulsüzlükten ötürü Arduç’un firar ettiği vurgulandı. Rize Kapalı Cezaevi Müdürü İ.G., 2. müdür U.S., idare memuru M.Ç.A., psikolog F.B. ile infaz ve koruma başmemuru S.M. hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER