KADEM, “Sen Varsan Şiddete Yer Yok!” Diyor

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında hazırladığı kamu spotuyla, “Sen varsan şiddete yer yok!” mesajı veriyor ve şiddete kayıtsız kalmamanın insani ve vicdani bir sorumluluk olduğuna dikkat çekiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
KADEM, “Sen Varsan Şiddete Yer Yok!” Diyor

Şiddet, hiçbir zaman, toplumumuzun kültüründe ve değerlerinde, aileler, komşular yahut arkadaşlar tarafından hoş karşılanan bir durum olmamıştır. Fakat zayıflayan aile, arkadaşlık ya da komşuluk ilişkileri, insanların birbirlerinden kopuk hayatlar sürmelerine neden oluyor. KADEM de bu yaklaşımdan hareketle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında hazırladığı kamu spotunda, “Sen varsan şiddete yer yok!” sloganıyla şiddete kayıtsız kalınmaması gerektiğine vurgu yapıyor.

“ŞİDDETİ ENGELLEMEK İNSANİ VE VİCDANİ BİR SORUMLULUKTUR”

Filmde, apartman sakinleri komşularının evinden gelen gürültü sesler ile şiddet uygulandığını fark ediyorlar. Sesleri duyan ailelerden biri, Alo 183 Sosyal Destek Hattı’nı arayarak yardım istiyor. Diğer aile de duruma müdahale etme ihtiyacı hissediyor ve eşine şiddet gösteren adamı, bir bahaneyle evden çıkarmak için zekice bir yol buluyor ve olaylar gelişiyor. Film, şiddetin aile içi bir mesele olmadığına dikkat çekiyor. Bu yüzden de nerede olursa olsun, şiddete karşı bir tutum geliştirmenin, insani ve vicdani bir sorumluluk olduğu tekrar hatırlatılıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER