için kaldı

Hissede hareket yaratacak 5 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Hissede hareket yaratacak 5 şirket haberi

Aksigorta (AKGRT, Pozitif): Şirket'in 2019 Aralık ayındaki toplam prim üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %31 oranında artarak 544,7mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise aynı dönemler itibarıyla %29 oranında artarak 376,8mn TL'ye yükselmiştir. Aralık ayı prim üretimi ile beraber Şirket'in 2019 yılındaki prim üretimi bir önceki yıla göre %31 oranında artarak 4.462mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise yıllık olarak %29 oranında artmış ve 2019 tılında 2.920mn TL olmuştur.

İndeks Bilgisayar (INDES, Nötr): Şirketin %50 oranında bağlı ortağı olan Neteks İletişim Ürünleri Dağıtım A.Ş.'nin geri kalan %50 payının alınması konusunda WestconGroupEuropeanOperation Limited Şirketi ile görüşmelere başlanmıştır. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda bağlı ortaktaki pay %100'e ulaşacaktır.

Ayrıca, Şirketin %50 oranında bağlı ortağı olan Neteks Teknoloji Ürünleri Anonim Şirketi'nin geri kalan %50 payının alınması konusunda WestconGroupEuropeanOperation Limited Şirketi ile görüşmelere başlanmıştır. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda bağlı ortaklıktaki pay %100'e ulaşacaktır.

Migros (MGROS, Nötr): Şirketin 01.05.2017 - 31.12.2019 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi dönemi sona erdiğinden, yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine 14 Ocak 2020 tarihi itibarıyla başlanılacaktır.

Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET): Şirketin Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan "36 ay süreli Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) Hizmet Alımı" ihalesine katıldığı 30.12.2019 tarihinde KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) aracılığıyla duyurduğu ihale sonuçlanmış olup, ihaleyi Şirket kazanmıştır. Yasal itiraz süreci beklenmekte olup akabinde Sözleşme imzalama aşamasına geçilecektir. İhale bedeli 3,8mn TL 'dir.

Papilon Savunma-Güvenlik Sistemleri Bilişim Mühendislik Hizmetleri İthalat İhracat (PAPIL): Şirketin 07.01.2020 tarihinde yapmış olan açıklama ile tüm hazırlıkları tamamlayarak 16.01.2020 tarihinde Malta'da katılmayı planladığı ihalenin (Tender for the Provision of the Automated Biometric Identification System for the Malta Police Force Using Environmentally Friendly Measures), ilgili ihale komisyonu (Malta Polis Kuvvetleri) tarafından herhangi bir neden belirtilmeksizin iptal edildiği resmi olarak ilan edilmiştir.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER