Başkent'te umre yolcuları için görülmemiş karantina seferberliği!

Türkiye'de son olarak bir umre yolcusunda rastlanılan koronavirüs vakasının ardından Ankara ve Konya'da karantina seferberliği başlatıldı. Gece saatlerinden itibaren umreden dönen yolcular için Ankara ve Konya'da toplam 5 öğrenci yurdu tahliye edildi. Başkente ise şu ana kadar 6-7 uçak iniş yaptı. Kentteki yurtlarda kalacak misafir sayısının 4 bin 500 ila 5 bin civarında olacağı öğrenildi. Her iki ilde hazırlanan yurtların 10 bin 330 misafir kapasiteli olduğu da açıklandı

GASTE24 GASTE24
Başkent'te umre yolcuları için görülmemiş karantina seferberliği!

Koronavirüs vakalarının ortaya çıktığı Türkiye'de şu ana kadar 6 kişide virüse rastlandı. Son olarak ise umreden dönen bir kişide virüse rastlandı. Bugün ise umreden dönen yolcuların Ankara ve Konya'da öğrenci yurtlarında karantinaya alınacağı kaydedildi.

Loaded: 31.41%

Remaining Time 0:11 / 1:56

Başkent'te umre yolcuları için görülmemiş karantina seferberliği! - Resim : 1Başkent'te umre yolcuları için görülmemiş karantina seferberliği! - Resim : 2

Umre ibadetlerini tamamlayarak Medine’den Ankara’ya havalanan Türk vatandaşları ise, gece geç saatlerde Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yapmaya başladı.

İlk uçak piste indiği anda apronda ayrı bir bölüme çekilerek kapıları kapalı bir şekilde sağlık ekipleri beklendi. Kısa sürede uçağın olduğu bölgeye ulaşan özel kıyafetli sağlık ekipleri, uçağın içerisine girerek umre yolculuğundan gelen Türk vatandaşlarını sağlık taramasından geçirdi.

5 BİN KİŞİ BAŞKENTTE KALACAK

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, gece saatlerinden itibaren 6-7 uçak başkente iniş yaptı. Toplamda ise 22 uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yapacak.

Başkentte inecek kişi sayısı ise 4 bin 500 ile 5 bin olacak. Bu kişiler ise 14 gün boyunca boşaltılan öğrenci yurtlarında karantina altında olacak. 

Öte yandan Konya Havalimanı'na da 2 bin 500 umre yolcusunun indirilmesi planlandı. Burada yapılacak kontrollerde ateşi olanlar hastaneye, kalanlar da yurtlara gönderiliyor.

İKİ KENTTE ŞU ANA KADAR 5 YURT BOŞALTILDI 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Ankara'da 3 öğrenci yurdu, Konya'da da 2 yurdun umreden gelenler için boşaltıldığı öğrenildi.

Ankara ilindeki yurtların isimleri ve misafir kapasiteleri:

Şehit Özel Harekat: 2064
Milli İrade: 1880
Gölbaşı: 1448
TOPLAM: 5392

Konya ilindeki yurtların isimleri ve kalan misafir kapasiteleri:

Tahir Büyükkörükçü: 2228
Kutalmışoğlu: 2710
TOPLAM: 4938

KALIN'DAN KARANTİNA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı ve yurtlarda karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığımızın tedbir ve tavsiyelerini özenle ve titizlikle uygulayalım. Koronaya karşı mücadelede rehavet ve panik yok, tedbir var. Bu hepimizin ortak mesuliyetidir" ifadelerini kullandı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER