‘Manipülasyona karşı duruş devam edecek’

Manipülasyon girişimlerine karşı koymaya kararlılıkla devam edeceklerini söyleyen BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, “Üç banka yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde işlem yasağı kalkar ama soruşturma sürecek” dedi. Akben, BDDK yönetmeliğinin muhatabının manipülatif bankacılık işlemleri olduğunu, ilgili haber ve analizleri kapsamadığını belirtti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Manipülasyona karşı duruş devam edecek’

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, son günlerde ekonomi piyasalarında yaşanan gelişmeleri değerlendirirken “Manipülasyon girişimlerine karşı koymaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. Akben, 3 bankanın yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde işlem yasağının kaldırılabileceğini ama soruşturmanın süreceğini belirtti.

“Finansal istikrarın zarar görmemesi için AB normlarında tedbir aldık. Yönetmeliğinin muhatabı manipülatif bankacılık işlemleridir. Amacımız haber ve analize dayalı yorumları engellemek değildir” ifadelerini kullanan Akben, “Salgın şartları düzeldiğinde uygulamalar eski haline dönecek. Bankaların asli fonksiyonlarını yerine getirmeye dönük yaklaşımımız devam edecektir.” değerlendirmesinde bulundu. Akben, Anadolu Ajansı’nın gündem hakkındaki sorularını şöyle yanıtladı:

SORUŞTURMALAR SÜRECEK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER