İdlib’de insani kriz: Bombalardan kaçtılar cezaevine sığındılar

Rejim ve müttefiklerinin İdlib’deki bombardımanı sürerken, yerlerinden edilen Suriyeliler yaşam mücadelesi veriyor. Bölgede bir kasabadan kaçan 75 aile, İdlib kentindeki eski bir hapishaneye sığındı. Koğuş ve hücrelerde hayata tutunmaya çalışıyorlar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İdlib’de insani kriz: Bombalardan kaçtılar cezaevine sığındılar

SURİYE’de rejim ve destekçilerinin saldırılarından kaçan 75 aile, İdlib’in eski hapishanesine yerleşti. Gidecek yerleri olmayan aileler, koğuşları ve hücreleri oda gibi kullanmaya başladı. Ülkede Esad rejimi ve destekçilerinin sivilleri hedef alan saldırılarının ardından yerlerinden edilen binlerce sığınmacı, gerginliği azaltma bölgelerine kaçarak kurulan çadır kentlerde yaşam mücadelesi verirken, Maarat el Numan ve çevre ilçelerinden İdlib şehrine sığınan 75 aile, İdlib eski hapishanesine yerleşti. Aileler, hapishanenin koğuşlarına yanlarında getirebildikleri eşyaları yerleştirdi. Koğuş ve hücreler yaşam alanları haline geldi. Yaklaşık 250 çocuk da aileleriyle birlikte hapishanede yaşamaya başladı.

İdlib’de insani kriz: Bombalardan kaçtılar cezaevine sığındılar - Resim : 1

‘ÖNCE MAĞARAYA SIĞINDIK’

Maarat el Numan’ın doğusundaki bir kasabadan rejimin bombardımandan ailesiyle kaçarak önce bir mağaraya, sonra da İdlib’in eski hapishanesine yerleşen 11 yaşındaki Aya İbrahim hapishaneden korktuğunu söyledi. İbrahim, “Evimiz ve mahallelerimiz bombalandı. Oradan ayrılmak zorunda kaldık, çünkü bombardıman çok fazlaydı. Yanımızda çok bir eşya da getiremedik. Önce bir mağaraya gittik, orada fazla kalmadık. Mağarada korkmuyordum. Ama hapishaneden çok korkuyorum. Bombalardan kaçıp hapse geldik. Burada yaşamayı sevmiyorum” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER