için kaldı

Almanya'da işsiz sayısı eylülde düşmeye devam etti

Almanya'da işsiz sayısı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin tedbirlerin gevşetilmesi sonrası düşüşünü üçüncü aya taşıyarak eylülde bir önceki aya göre 8 bin azaldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'da işsiz sayısı eylülde düşmeye devam etti

Almanya Federal İş Ajansı (BA), işsizlik rakamlarına ilişkin eylül ayı verilerini yayımladı. Buna göre, ülkede mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı, eylülde bir önceki aya göre 8 bin azalarak 2 milyon 907 bine geriledi.

Ülkede mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı, yüzde 6,4'ten yüzde 6,3'e geriledi. Piyasalarda beklenti, işsiz sayısı ve işsizlik oranında herhangi bir değişim olmaması yönündeydi.

Nisanda yaklaşık 6 milyon olan Kovid-19 krizinde istihdamı korumayı hedefleyen kısa çalışma programındaki çalışan sayısı temmuzda 4,24 milyona geriledi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER