için kaldı

Netanyahu’dan bir ilhak vaadi daha

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu yeniden seçilirse işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan El-Halil kentinde yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin yaşadığı bölgeyi ‘İsrail’e ilhak’ edeceği vaadinde bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Netanyahu’dan bir ilhak vaadi daha

SEÇİM YATIRIMI

Netanyahu, İsrail radyosuna verdiği röportajda bugün yapılacak erken seçimler öncesi sağ seçmenin oyunu almaya yönelik açıklamalarda bulundu. Batı Şeria’da yer alan Ürdün Vadisi ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini “İsrail’e ilhak” edeceği vaadinde bulunan Netanyahu’nun El-Halil açıklaması da seçim yatırımı olarak yorumlandı. Netanyahu, 4 Eylül’de El-Halil’e gitmiş ve yaptığı konuşmada, “Buradan kimseyi (Yahudi yerleşimcileri) çıkarmayacağız. El-Halil’in yabancısı değiliz ve burada sonsuza kadar var olacağız” demişti. El-Halil’deki Eski Şehir bölgesinde 400 kadar Yahudi yerleşimci yaşıyor. Yerleşimciler, bin 500 İsrail askeri tarafından korunuyor. El Halil’de Hz. İbrahim’in türbesinin bulunduğu Harem-i İbrahim Camisi İsrail tarafından bölünmüş, bir kısmı sinagoga çevrilmişti.

İİT’TEN KINAMA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER