Fransa'da Şirket Nasıl Kurulur? Fransa'da Şirket Kurma Şartları Nelerdir

Fransa, Avrupa’da şirket kuruluşlarının en hızlı gerçekleştiği ülkelerden biridir. Şirket kuruluş masrafları da daha düşüktür. Fransa’da iş kurmak istiyorsanız, şirket kurma şartlarını öğrenip, buna göre şirketinizi kurabilirsiniz. Genel olarak, Fransa’da bir şirket nasıl kurulur, hangi aşamalar takip edilir sizin için derledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fransa'da Şirket Nasıl Kurulur? Fransa'da Şirket Kurma Şartları Nelerdir

Fransa’da şirket kurma daha hızlı ve kolay olsa da bunun hukuki sürecini iyi bilmeniz gerekiyor. Zira ortaklar arasında anlaşmaların, sözleşmelerin, statülerin hazırlanması ve imzası gerekiyor. Bunun yanında evlilik mal rejimini de değiştirmelisiniz.

 Fransa'da Şirket Nasıl Kurulur?

 Fransa, şirket kuruluşuyla ilgili formaliteleri azalttığı için dünyada en hızlı şirket kurulan ülkelerden biridir. Şirket kurulumu için Centre de formalites des Enterprises (CFE)’ye başvuruyorsunuz. Bu kurum, şirketlerin açılması, kapanmasıyla ilgili her türlü formaliteleri gerçekleştiriyor. İlgili kurumlara da gerekli bilgileri sağlıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER