Halvet ne demek? Halvet nedir? Halvet TDK kelime anlamı

Halvet nedir, ne demektir ve TDK tarafından nasıl betimleniyor? Bu konu hakkında anlamını ve detaylarını merak ediyorsanız işte Halvet kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Halvet ne demek? Halvet nedir? Halvet TDK kelime anlamı

Halvet, Arapça kelime halvet, tenha, bakım, yalnızlık ve yalnızlık için mahremiyet. Yarısı her şey için tenha ve arzu edilen bir yer, aklınıza takılanlardan kurtulmak ve başarısızlığın eşiğinde olmak her şeyi tercih etmektir.

Halvet yalnız olmak, yalnız olmak, yalnız biriyle konuşmak ve kimsenin içeri girmesine izin vermemek demektir. Girmek, karar vermek, ibadet etmek, zikir etmek ve meşgul olmak için yalnız bir odaya katılmak, adı verilen bir odaya yerleşmek yarıya kapalı. Yalnızlığa girmek demek tenha bir yerde tek başına oturmak demektir.

Halvet Ne Demek

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER