için kaldı

Eğitim almayan taksici havalimanlarında çalışamayacak

Turizm Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen ‘Turist Dostu Taksici’ projesiyle eğitim almayan taksici havalimanlarında çalışamayacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Eğitim almayan taksici havalimanlarında çalışamayacak

İstanbul’da taksi şoförlerinin turizm konusundaki farkındalıklarını artırmak ve turistlere karşı bilinçli davranışlarını pekiştirmek amacıyla, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 23- Eylül-4 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Havalimanı’ndan “Taksi Şoförlerine Turizm Eğitimi” düzenlemeye başladı. Bu kapsamda, İstanbul Havalimanı Taksi Kooperatifi’nde  görev yapan 1.700 taksiciye eğitim verildi.

Eğitim Programının ikinci etabı Sabiha Gökçen Havalimanı Taksi Şoförleri için gerçekleştirilecek ve 1.000 taksi şoförüne eğitim verilecek. İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hülya Kaya ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz’ın katılımlarıyla açılışı yapılan program; Pendik Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.

Ünlü Televizyoncu ve sunucu Pelin Çift, pek çok üniversitenin öğretim üyeleri ile il Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü uzman personeli de eğitim verecek isimler arasında. Ayrıca, İstanbul Devlet Tiyatroları Oyuncularından oluşan 12 kişilik bir ekip “Turizmde Davranış Biçimleri ve İletişim” konusunda drama ile eğitim verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER