Yunan basınından alçak Türkiye iddiası! Türk F-16'ları yolunu kesti

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Mart ayında göreve geldiğinden beri ilk yurt dışı seyahatine çıkıyor ve 3 günlük ziyaret için bugün Güney Kıbrıs'a gidiyor. Sakellaropulu, Rum Haber Ajansı'na (KİPE) yaptığı açıklamalarda yine kışkırtıcı açıklamalarda bulundu. Yunan To Vima gazetesi ise provokasyon kokan haberinde yalanlarına bir yenisini ekledi.

GASTE24 GASTE24
Yunan basınından alçak Türkiye iddiası! Türk F-16'ları yolunu kesti

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki haklı mücadelesini sürdürürken özellikle Rum ve Yunan basınından kışkırtıcı ve tehditkar haberler gelmeye devam ediyor.

YUNAN CUMHURBAŞKANI'NDAN TÜRKİYE'YE SUÇLAMA

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, 3 günlük ziyarette bulunmak üzere bugün Güney Kıbrıs’a gidiyor. Yurt dışına yapacağı ilk ziyaret olması nedeniyle Rum Haber Ajansı’na (KİPE) verdiği söyleşide "Kıbrıs ve Yunanistan'ın birliği, iki ülkenin, AB üyesi olarak egemenliklerini korumak için koordine olması zorunlu ihtiyaçtır" dedi. Türkiye'yi "saldırganlıkla" suçlayan Sakellarupulu bu tavrının "AB üyesi devletlerin egemenliklerine ve egemenlik haklarına yönelmekle kalmayıp bölgedeki barış ve güvenliği de tehdit ettiğini" öne sürdü.

Yunan basınından alçak Türkiye iddiası! Türk F-16'ları yolunu kesti - Resim : 1

SÖZLERİ RUM MEDYASINA YANSIDI

Rum medyasından Alithia gazetesi, Sakellaropulu'nun söylediklerini "Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu Yunanistan ve Kıbrıs hakkında konuştu" başlığıyla verdi. Küstah ifadelere yer veren haberde "Hedef Ada'daki Türk işgaline son verilmesi için müzakerelerin BM çerçevesinde yeniden başlamasıdır" denildi.

ADA'DA ZİYARET ERDECEĞİ YERLER BELLİ OLDU

Alihtia gazetesi, Güney Kıbrıs’a bugün sabah gitmesi beklenen Katerina Sakellaropulu'nun saat 10.30'da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceğini, ikilinin önce baş başa görüşeceğini ardından heyetler arası görüşmeye geçileceğini, Anastasiadis'in Yunan Cumhurbaşkanı’na Büyük III. Makarios Nişanı Kolyesi takdim etmesi beklendiğini yazdı. Habere göre Sakellaropulu saat 12.30'da Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, ardından da Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris'le görüşecek. Yunan Cumhurbaşkanı, düzenlenecek özel birleşimde Rum Meclisi'nde konuşma yapacak, ardından da mecliste temsil edilen siyasi parti başkanları ve dernek başkanlarıyla görüşecek. Akşam da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in onuruna vereceği yemeğe katılacak.

Yunan basınından alçak Türkiye iddiası! Türk F-16'ları yolunu kesti - Resim : 2

MEİS'DE PROVOKASYONA İMZA ATMIŞTI

Sakellaropulu, geçtiğimiz günlerde uluslararası anlaşmalar gereği üzerinde askeri uçağın dahi uçamayacağı adaya 4 F-16 jeti refakatinde, orduya ait helikopterle gitmişti. Yunan medyası ise Türk savaş uçaklarının, Sakellaropulu'nun Meis ve Karaada’ya gitmek için bineceği helikopteri "rahatsız edebileceklerini" iddia etmişti.

Yunan basınından alçak Türkiye iddiası! Türk F-16'ları yolunu kesti - Resim : 3

YUNAN GAZETESİNDEN SKANDAL İDDİA

To Vima gazetesi, bu ziyaretin Yunanistan-Türkiye krizinin ortasında tehlikeli olduğunu ileri sürdü ve Türk savaş uçaklarının, Yunan Cumhurbaşkanı'nı taşıyan askeri helikopteri taciz etme girişiminin Yunan Hava Kuvvetleri tarafından engellendiğini iddia etti.

KAYNAK: MİLLİYET

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER