için kaldı

Tezene ne demek? Tezene nedir? Tezene TDK kelime anlamı

Günümüz müzik endüstrisi ve halk arasında kullanılan kelimelerden birisi tezenedir. Belki de pek çok insanın hayatında ilk defa duyduğu tezene kelimesi, yapısı itibari ile birden çok anlam içerebilmekte. Bu anlamlar doğrultusunda kullanılabilmektedir. Bu yazımızda Türk Dil Kurumuna göre tezene ne demek ve tezene nedir bunları sizler için derledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tezene ne demek? Tezene nedir? Tezene TDK kelime anlamı

Tezene kelimesinin Türkçeye Farsça dilinden kazandırıldığı bilinmektedir. Farsçada ki tāziyāne kelimesinden gelmiş ve zaman içerisinde Türkçede tezene olarak kullanılmaya başlanılmıştır.

Tezene Ne Demek?

Türk Dil Kurumunun sözlük ve sitesinde yer alan bilgiye göre tezene çalgıç, mızrap anlamı taşımaktadır. İngilizceden çevrilen pena kelimesi ile de kullanılmaktadır. Fakat bu kullanım yanlış çağrışımlara neden olmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER