Politika faizi için ‘Sabit Kalır’ beklentisi

Piyasada yaşanan hareketlilikle birlikte bu hafta gözler Merkez Bankası’nda olacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Politika faizi için ‘Sabit Kalır’ beklentisi

Para Politikası Kurulu (PPK) bu hafta 24 Eylül günü toplanacak. Geçen ayın başından itibaren politika faizini artırmadan piyasadaki faizi artırma yöntemini tercih eden Merkez Bankası’nın bu hafta politika faizini değiştirip değiştirmeyeceği merak ediliyor. Geçen hafta ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 10.32’den, yüzde 10.41’e yükseldi. Piyasada Merkez Bankası’nın yine politika faizini artırmaması attığı adımlarla piyasadaki faizi yükseltmesi yönünde bir beklenti var.

FONLAMA MALİYETİNİ YÜKSELTİYOR

Merkez Bankası geçen yıl temmuz ayında başlattığı kesintisiz faiz indirim sürecine haziran ayında ara verdi. Geçen yıl yüzde 24 olan politika faizi kesintisiz yapılan indirimler sonucunda yüzde 8.25’e düşürüldü. Bu yıl haziran ayından itibaren ise politika faizi sabit kaldı. Ağustos ayı başında piyasalarda başlayan hareketlilikle beraber Merkez Bankası politikasında değişikliğe gidildi. Likidite adımlarıyla birlikte Merkez Bankası politika faizini artırmadan piyasadaki faizi yükseltmeye başladı. Ağırlıklı fonlama maliyeti geçen hafta yüzde 10.41’e yükseldi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER