Son dakika haberi: Ermenistan'ın alçak saldırısına etkili yanıt!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 30 yılı aşkın süredir devam eden işgal altındaki Dağlık Karabağ krizi dün şiddetli çatışmalarla yeniden alevlendi. İki ülke arasında geçtiğimiz temmuz ayında meydana gelen çatışmanın ardından ateşkes ilan edilmiş olmasına rağmen, Ermeni güçleri geçen cumartesi akşamından itibaren Azerbaycan mevzilerini topçu ateşine tutarak tansiyonu yükseltti. Azeri ordusu da dün saldırılara yanıt verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberi: Ermenistan'ın alçak saldırısına etkili yanıt!

AZERBAYCAN Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile tüm cephe hattında şiddetli çatışmaların başladığını dün resmen ilan etti. Yapılan yazılı açıklamada Ermenistan’ın bölgede planlı yeni büyük savaş çıkarma amacı güttüğü belirtilerek, “Ermeni tarafı ağır silahlar kullanarak tüm cephe hattı boyunca mevzilerimizi ateşe tutmaya başladı. Ermeni topçusu askeri hedeflerin yanı sıra cephe hattına yakın yerleşim birimlerini de vuruyor. Sivil halk arasında can kaybı var. Azerbaycan ordusu saldırgan tutum sergileyen Ermeni kuvvetlerine gereken yanıtı vermeye başlamıştır. Ermenilerin 12 hava savunma rampası imha edildi. Hava üstünlüğü için yaşanan muharebede bir askeri helikopterimiz vurularak düşürüldü. Mürettebat arasında can kaybı yaşanmamıştır” denildi. Azerbaycan Başsavcılığı ise Kaşaltı köyündeki bir eve top mermisi isabet etmesi sonucu aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ermenistan tarafı da çatışmalarda 16 askerlerinin öldüğünü ilan etti.

Son dakika haberi: Ermenistan'ın alçak saldırısına etkili yanıt! - Resim : 1

‘KARABAĞ BİZİMDİR’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik. Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan’ındır” şeklinde açıklama yaptı. Azerbaycan’ın savaşı Ermenistan topraklarına taşımak için yeterli gücünün bulunduğunu vurgulayan Aliyev, “Ermenistan’ın ilk hedefleri arasında Azerbaycan topraklarının işgali bulunmaktadır. Onların siyasi amaçları, Azerbaycan’ı yeni işgallerle zayıflatmaya çalışmaktır” ifadelerini kullandı. Aliyev, Ermenistan yönetiminin ülkelerindeki ekonomik ve sosyal sorunların üzerini örtmeye çalıştığını söyleyerek, “Ermenistan müzakere sürecinin bozulması için elinden geleni yapıyor. Bunu başardıklarını da söyleyebilirim. Ermenistan’ın iki yüzlü ve yapıcı olmayan tutumu nedeniyle görüşmeler durdu” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER