için kaldı

'Fed bir kez daha başarısız oldu'

ABD Başkanı Trump, Fed'in 25 baz puanlık faiz indirimini eleştirerek, “Powell ve Fed’in bir kez daha başarısız olduğunu” söyledi. Trump, “Jay Powell ve Fed bir kez daha başarısız oldu. Ne cesaret, ne sağduyu, ne de öngörü var! Kötü bir iletişim” dedi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
'Fed bir kez daha başarısız oldu'

ABD Merkez Bankası (Fed), dünkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrası politika faizini 25 baz puan düşüşle yüzde 1.75-2.0 düzeyine çekti. Bankadan yapılan açıklamada söz konusu kararda “küresel gelişmeler ve yatay enflasyonun” etkili olduğu belirtildi.

Fed açıklaması sonrası resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Donald Trump, “Jay Powell ve Fed bir kez daha başarısız oldu. Ne cesaret, ne sağduyu, ne de öngörü var! Kötü bir iletişim” dedi.

Bunun yanında Trump, San Diego’da söz konusu faiz kararıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Fed’in “bazı hatalar yaptığını” fakat söz konusu faiz indiriminin “iyi” olduğunu belirtti. Trump, Powell’ın faizleri “çok hızlı yükselttiğini ve çok yavaş düşürdüğünü” vurgulayarak, ABD’nin de Avrupa Birliği ile aynı “avantajlara” sahip olması gerektiğini söyledi. Buna karşılık Trump, işletmelerin “oldukça iyi” durumda olduğunu ve ABD ekonomisi performansının da güçlendiğine dikkat çekerek faiz kararının “o kadar da önemli olmadığını” söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER