Milli Kütüphane korunacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 3 milyon eseri envanterinde bulunduran ve 73 yıldır varlığını sürdüren Milli Kütüphane’yi olası felaketlerden korumak için senaryolar hazırladı. Kütüphanenin raf uzunluğu 70 kilometreden 170 kilometreye çıkarılıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Milli Kütüphane korunacak

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yanıtlaması üzere Meclis Başkanlığına bir önerge verdi. Milli Kütüphanenin eşi ve benzeri olmayan 3 milyon civarında esere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Tığlı, önergesinde “Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nin açılmasının ardından lağvedileceği söylenmektedir. Milli Kütüphane hizmet vermeye devam edecek midir? Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ile aynı anda hizmet vermesi mümkün değil midir? Buradaki eserler Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’ne nakledilecek midir?” sorularını yöneltti.

KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Bakan Ersoy, Milli Kütüphane ile ilgili merak edilen sorulara verdiği yanıtta şunları kaydetti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER