Büyük kaçıştan kalan ‘hediye’

Ev hapsinde olduğu Japonya’dan ‘müzik sistemi kutusu’ içinde kaçırılan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn’un, İstanbul’dan Beyrut’a gidişine dair yeni ifadeler ve detaylar çıktı. CEO, kendisini karşılayan Okan Kösemen’le jetin teknik özelliklerini konuştu. Ghosn’u kaçıran Amerikalılardan biri ise pilotlara “Müzik aletleri hediyemiz olsun’ diyerek gitar, hoparlör ve kutuları uçakta bıraktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Büyük kaçıştan kalan ‘hediye’

Otomotiv devleri Nissan ve Renault’un eski CEO’su Carlos Ghosn, nefes alabilmesi için hava delikleri açılmış bir müzik sistemi kutusu içine yerleştirilerek 29 Aralık’ta Osaka’dan hareket edecek olan TC-TSR kuyruk numaralı jete bindirildi. Jet 30 Aralık sabahı saat 05.15’te Atatürk Havalimanı’na indi. MNG Jet Operasyon ve Ticaret müdürü Okan Kösemen, uçak içerisindeki müzik ekipmanlarını taşımakta kullanılan 2 metrelik kutudan çıkıp tuvalete saklanan Carlos Ghosn’u uçaktan indirip şirket aracıyla 40 metre ilerideki diğer jete götürdü. Ghosn ile birlikte aynı jetle 05.50’de havalanarak Beyrut’a giden Kösemen, 10.15’te tekrar Atatürk Havalimanı’ndan yurda giriş yaptı. Ghosn’u Türkiye’ye getiren ABD vatandaşı Michael Taylor ile Lübnan vatandaşı George Antoine Zayek yer hizmetleri aracılığıyla saat 06.02’de taksi ile İstanbul Havalimanı’na geçtiler. Lübnan Hava Yolları uçağıyla Türkiye’den 12.20’de ayrıldılar.

Ghosn’un kaçmasına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şirket yöneticisi Okan Kösemen ile pilotlar Serhat K., Bahri Kutlu, Özgü Bilge B., ve Noyan P., ‘göçmen kaçakçılığı’ suçundan 3 Ocak günü tutuklandı.

Büyük kaçıştan kalan ‘hediye’ - Resim : 1

Görevi kötüye kullanmakla suçlanan Carlos Ghosn müzik aletleri taşınan kutuya girerek, Osaka’dan İstanbul’a uçmuştu. Ghosn’u İstanbul’da karşılayıp Beyrut uçağına bindiren Kösemen tutuklanmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER