AK Parti toplantısında acılı babayla görüşmeyi anlattılar

İktidar Partisi, Ordu’da 20 yaşındaki Ceren Özdemir’in cezaevi firarisi tarafından katledilmesinin ardından infaz paketiyle ilgili tavrını değiştiriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AK Parti toplantısında acılı babayla görüşmeyi anlattılar

Partinin Grup Yönetim Kurulu toplantısında, paketin rafa kaldırılmasından açık cezaevlerine geçişin zorlaştırılmasını sağlayacak farklı bir çalışma yapılmasına kadar birçok konu tartışıldı. Edinilen bilgiye göre, toplantıda, hem Ordu’da Ceren’i katleden cezaevi firarisi olayı, hem de MHP’nin af teklifini geri çekmesi değerlendirildi. Toplantıda, kadın cinayetleri ve son olarak Ordu’daki cinayetin ceza indirimi, infaz düzenlemesi gibi konuların konuşulmasını zorlaştırdığı dile getirildi. Toplumda oluşan infialin dikkate alınması, infaz düzenlemesinin ertelenmesi ve tüm eksik yönleriyle tartışılması gerektiği ifade edildi. MHP’nin tavrının da bu konuda alınacak kararı kolaylaştıracağı yorumu yapıldı.

GARSONLUKLA BÜYÜTTÜM

AK Partili milletvekilleri, Ceren Özdemir’in babası ile görüştüklerini, babanın “Ben garsonluk yaparak çocuklarımı büyüttüm, okuttum. Devletten bugüne kadar tek bir talebim, işim olmadı. Şimdi sizden tek istediğim, bunu yapanın cezasız kalmaması” dediğini aktardılar. Bu görüşmelerden sonra katilin açık cezaevine bu kadar kolay nasıl geçtiği tartışma konusu oldu. Açık cezaevine geçişler, bunların kriterleriyle ilgili yeni bir düzenleme yapılması önerildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER