için kaldı

Cumhurbaşkanı duyurdu: Türkiye'den Somali'ye yerli solunum cihazı yardımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Somali'ye yapılan tıbbi malzeme yardımını duyurdu. Erdoğan yardımı, "Milli Teknoloji Hamlesi ile geliştirdiğimiz solunum cihazları Somalili kardeşlerimize nefes olacak" sözleriyle paylaştı.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı duyurdu: Türkiye'den Somali'ye yerli solunum cihazı yardımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli teknoloji hamlesi ile geliştirdiğimiz solunum cihazları, Somalili kardeşlerimize nefes olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından Somali'ye Covid-19 ile mücadele yardımı kapsamında gönderilen yerli solunum cihazları ile ilgili fotoğraflı paylaşım yaptı. Erdoğan mesajında, "Milli teknoloji hamlesi ile geliştirdiğimiz solunum cihazları, Somalili kardeşlerimize nefes olacak. Medeniyet imkân değil, vicdan meselesidir. Milletimizin imkânları da vicdanı da mazlum ve muhtaçların yanındadır. Aziz milletim, senin kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır" ifadelerini kullandı.


Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından da "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan Covid-19 ile mücadelede kullanılacak tıbbi yardım malzemelerini Somali'ye ulaştırdık. Dün gece havalanan TSK'ya ait uçağımız sabah saatlerinde Mogadişu'ya ulaştı" açıklaması yapıldı.

SONRAKİ HABER