için kaldı

Petrol OPEC+ kısıntıyı gözden geçirmeyi ertelemesiyle yatay

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin üretim kısıntılarını gözden geçirmeyi Mart ayına ertelemesi ve ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasının bu hafta imzalanacak olmasının etkisiyle yatay hareket ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Petrol OPEC+ kısıntıyı gözden geçirmeyi ertelemesiyle yatay

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.08 artışla 65.03 seviyesinde bulunuyor. ABD hafif ham petrolü yüzde 0.20 yükselişle 59.16 dolarda işlem gördü.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, OPEC ve Rusya’nın başını çektiği diğer petrol üreticisi ülkelerin oluşturduğu OPEC+ Grubu’nun, sürmekte olan petrol üretimi kısıntılarını gözden geçirmeyi Mart ayına ertelediğini açıkladı.

Bunun yanında, ABD ve İran arasındaki çatışmalarla ilgili endişelerin azalmasının ardından, yatırımcıların imzalanması beklenen ABD-Çin birinci kademe ticaret anlaşmasına odaklanmasıyla petrol fiyatları yatay hareket ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER