Kulüp nasıl yazılır? TDK’ya göre kulüp mü klüp mü?

Bazı kelimeler var ki; bu kelimeler en fazla araştırılan ve sorgulanan kelimelerdir. Bu kelimeler arasında “kulüp” kelimesi de vardır. Kelimenin nasıl yazıldığı ve cümle içerisinde nasıl kullanıldığı kişiler tarafından çok merak uyandırmaktadır. Peki, doğru yazımı kulüp mü, klüp mü?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kulüp nasıl yazılır? TDK’ya göre kulüp mü klüp mü?

Kulüp kelimesi Türkçe dilbilgisinde yazım hatası yapılan sözcükler arasında bulunmaktadır. Günümüzde pek çok kişi bu kelimeyi “klüp “olarak yazıyor. Ancak kelimenin doğru yazılışı bu şekilde değildir. Özellikle öğrenciler bu tür yazım hataları nedeniyle sınavlarda zorluklar yaşayabiliyor. Yazım hatalarının önüne geçmek için TDK tarafından yayınlanan ve kabul gören açıklamalar önem kazanıyor.

Kulüp Nasıl Yazılır?

Kulüp nasıl yazılır sorusu TDK üzerinde en fazla araştırılan sorular arasındadır. "Kulüp" kelimesinin yazımı çoğu kişi tarafından "klüp" şeklinde biliniyor olsa da kelimenin doğru yazımı bu değildir. Kişiler tarafından “klüp” ve “kulüp” şeklinde yapılan yazım yanlışlarına TDK bir açıklama getirmiştir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER