için kaldı

Uzun vadeli hisse senedi yatırımı nasıl yapılır?

Uzun vadeli hisse senedi yatırımında, bir süre takip ettiğiniz ve değer kazanacağına kanaat getirdiğiniz hisse senedi için al emri verirsiniz. Bu emrin gerçekleşmesiyle birlikte portföyünüze bu hisse senedi eklenir. Portföyünüze bu hisseyi ekledikten sonra izlemeye devam edersiniz; ama kısa vadeli yatırımda olduğu gibi bir takip söz konusu değildir.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Uzun vadeli hisse senedi yatırımı nasıl yapılır?

Borsada kısa, orta ve uzun vadeli yatırımlar yapabilirsiniz. Buna rağmen uzun vadeli yatırımların daha yüksek kazanç getirdiği bilinmektedir. Kısa vadede elde edilen kazançların, kayıp oranlarının da yüksek olması nedeniyle pek kazandırdığından bahsedilememektedir. Borsada elde ettiğiniz karın, kayıp oranından çok daha yüksek olması gerekmektedir ve piyasanın yapısı gereği kısa vadede riskler artmaktadır. Bu nedenle uzun vadeli hisse senedi yatırımının daha kazançlı sonuçlar verdiği bilinmektedir.

Uzun vadeli yatırım yapmak için seçtiğiniz hisse senetlerini portföyünüze ekleyerek işe başlarsınız. Bunun için emirler verirsiniz ve sizin verdiğiniz emirlerle diğer emirlerin karşılaşması sonucunda işleminiz gerçekleşir. Yani sizin belli bir seviyeden almak istediğiniz hisse senedini, aynı seviyeden satmak isteyen birileri olmalıdır. Bu şekilde emirleriniz karşılaştığınızda işleminiz gerçekleşecek ve hisse senedi portföyünüze eklenecektir. Yatırım yapacağınız hisse senedini portföyünüze ekledikten sonra kısa vadedeki gibi olmasa bile piyasayı izlemeye devam edersiniz.

Kaynak: https://borsanasiloynanir.co/uzun-vadeli-hisse-senedi-yatirimi-nasil-yapilir/

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER