Libya’daki UMH birlikleri, Hafter güçlerinin saldırı ihtimaline karşı teyakkuzda bekliyor

Libya’daki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in, Rusya'daki müzakere masasından Libya’ya yönelik ateşkes taslak metnini imzalamadan kalkması üzerine, uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri olası bir saldırı karşısında teyakkuz haline geçti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Libya’daki UMH birlikleri, Hafter güçlerinin saldırı ihtimaline karşı teyakkuzda bekliyor

Libya’da, Türkiye ve Rusya’nın yaptığı ortak çağrıyla 12 Ocak'ta uygulamaya giren "kırılgan" ateşkes geçerliliğini koruyor.

Hafter’in Moskova’daki müzakere masasını terk etmesi, Libya içindeki siyasi müttefikinden gelen "ateşkesin geçerliliğini yitirdiği ve savaşa devam edileceği" yönündeki açıklamanın ardından ülkenin yasal temsilcisi UMH’ye bağlı güçler başkent ve çevresinde teyakkuzda bekliyor.

"HAFTER GÜÇLERİ SIZMA YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER