İstanbul’da okul servisi çıkmazı! Zammı az bulan servisler çalışmıyor...

İSTANBUL'da  okul servislerinin bir çoğu öğrenci sayısının az olması nedeniyle çalışmıyor. Son yapılan UKOME toplantısında servisçilere verilen yüzde 11,50 oranındaki zammı yetersiz bulan servis şoförleri giderlerini karşılayamadıklarını belirtiyor. Veliler ise servislerinin çalışmaması nedeniyle çocuklarını kendi imkanları ile okula getirip götürüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstanbul’da okul servisi çıkmazı! Zammı az bulan servisler çalışmıyor...

UKOME tarafından yapılan toplantıda öğrenci ve personel servislerine yönelik İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) yüzde 33,15 zam talebinde bulunmuştu. UKOME kararıyla alt komisyonun teklif ettiği yüzde 11,50 oranındaki zam teklifi kabul edildi. Zammın ardından İstanbul'da en kısa mesafede servis ücreti 271 lira oldu. Yüz yüze eğitimde kademeli sisteme geçilmesi,  öğrenci sayısında düşüş yaşanması nedeniyle yeni zammı yeterli bulmayan pek çok servis şoförü çalışmıyor.

“BÜTÜN YÜK SERVİSÇİYE YÜKLENİYOR”

İSTESOB Başkanı Hamza Öztürk ise yüzde 33,15 oranındaki zam taleplerinin sadece pandemi süreci için geçerli olduğunu ve bu şartlarda çalışmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER