için kaldı

Ekim ayı sanayi üretimi açıklandı

TÜİK, ekim ayı sanayi üretimi endeksini açıkladı. Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 arttı

PARALİMANI PARALİMANI
Ekim ayı sanayi üretimi açıklandı

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %6,5, imalat sanayi sektörü endeksi %3,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,2 arttı.

SANAYİ ÜRETİMİ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %0,9 AZALDI

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %0,4 artarken imalat sanayi sektörü endeksi %1,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,3 azaldı.

Ekim ayı sanayi üretimi açıklandı - Resim : 1

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Enerji, ara malı ve sermaye malı sektörlerindeki güçlü performans sanayi üretimindeki artışta etkili oldu. Sanayicimizin yanındayız." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARALİMANI internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER