Borsa İstanbul’da en beğendiği 10 hisseyi açıkladı

Ata Yatırım, 2020 yılı strateji raporunda BIST 100'deki en beğendiği 10 hisseyi paylaştı. Raporda, Pegasus yüzde 83 ile en çok prim potansiyeline sahip hisse olarak dikkat çekti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Borsa İstanbul’da en beğendiği 10 hisseyi açıkladı

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye’nin öncü yatırım şirketlerinden Ata Yatırım’ın, ‘2020 Strateji Raporu’ yayımlandı. Raporda, düşük faiz oranları ve yüksek  büyüme hikayesinin, hisse senetlerine olumlu etki edeceği  vurgulanırken, en beğenilen hisselere ve piyasaların geleceğine  ilişkin öngörülere yer verildi.

Büyüyen ekonominin, Türk finansal varlıklarının daha yüksek  fiyatlanmasını destekleyeceği belirtilen Strateji Raporu’nda, endekste  yüzde 29 yukarı yönlü potansiyel olduğu ve bir yıllık hedefin 155 bin  olduğu paylaşıldı. Türk hisselerine ciddi yabancı para girişi  olmamasına rağmen, BIST100’ün 2019’da yüzde 26 artış gösterdiği  vurgulandı.

Ülke risk priminin aşağı yönlü hareketinin devam edebileceği, 2023  yılına kadar seçim olmaması, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri ile devam etmekte olan iyi ilişkilerin, yapısal reformlara  devam etmek adına önemli fırsatlar sunduğu kaydedildi. Doğrudan  yabancı yatırım gelmesi ve yerli yatırımcıların girişleri ile değer  kazanan piyasanın, yabancı yatırımcıların olası risk iştahı artışının,  hisse senedi piyasasına güçlü bir artış getirebileceğinin altı çizildi.

 

PEGASUS’TA YÜZDE 83 PRİM POTANSİYELİ

“En Beğenilen Hisseler” listesinde Akbank, Doğuş Otomotiv, Erdemir, Garanti, Migros, Pegasus, Petkim, Tofaş, Türk Telekom ve Ülker yer aldı.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER