için kaldı

İrfan ne demek? İrfan nedir? İrfan TDK kelime anlamı

İlahiyat ve tasavvuf alanları başta olmak üzere deyişler ve halk arasında kullanılan fakat anlamı bilinmeyen kelimelerden birisi de irfandır. Günümüzde günlük hayatın içerisinde fazla kullanımı bulunmayan bu kelimenin oldukça eski bir kökeni bulunmaktadır. Peki, irfan ne demek?

HÜRRİYET HÜRRİYET
İrfan ne demek? İrfan nedir? İrfan TDK kelime anlamı

İlim kelimesi ile sıkça kullanılan irfan kelimesi aslında ne anlama geliyor ve TDK tarafından bu konuda nasıl bir anlam yüklemesi yapılmış detayları ile inceleyelim.

İrfan Ne Demek?

İrfan kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş olan kelimelerden birisidir. Arapçada ki عرفان 'bilme, öğrenme, pratik bilgi, usul ve örf bilgisi' ile عرف 'bildi, öğrendi, ayırt etti, tanıdı' anlamlarına gelen kelimelerinde meydana gelmiştir. Türkçede ilk defa yazılı olarak 1330 yılında Aşık Paşa tarafından yazılan Garip-name isimli eserde kullanılmıştır. O dönemlerde günlük hayatta sıkça kullanılan bir kelime olduğu tahmin edilse de Türkçe yazılı kaynaklarda irfan kelimesi ilk defa bu eserde görülür.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER