için kaldı

Küresel piyasalar, artan risk iştahı ile pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar, artan risk iştahı ile pozitif seyrederken, ABD Başkanı Donald Trump'ın azil süreci ve makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küresel piyasalar, artan risk iştahı ile pozitif seyrediyor

ABD ile Çin arasında birinci faz ticaret anlaşmasının imzalanması sonrası küresel risk iştahı artarken, buna bağlı olarak pay piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleniyor. Dün ABD'de Dow Jones endeksi yüzde 0,36, S&P 500 endeksi yüzde 0,71 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,91 değer kazanarak tüm zamanların en yüksek kapanışlarını gerçekleştirdi.

Ticaret savaşı risklerinin birinci faz anlaşma ile şimdilik gündemden düşmesi sonrası piyasaların odağında, ABD Başkanı Trump'ın azil süreci, perşembe günkü İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararları ve açıklanacak makroekonomik veri takvimi bulunuyor. ABD'de Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi'nin, Trump'a yönelik azil için gerekçe olabilecek suçlamaları içeren raporunu dün yayımlaması sonrası dava taslağının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda yarın oylanması bekleniyor. Azil maddelerinin yer aldığı dava taslağı, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nun salt çoğunluğunun oyunu alması durumunda Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'ya gidecek.

Avrupa tarafında, İngiltere'de Boris Johnson'ın genel seçimden zaferle çıkmasının ardından azalan Brexit belirsizliği ile avro ve sterlinin dolar karşısındaki değerlenme süreci dün itibarıyla yerini dengelenmeye bıraktı. Pay piyasalarında ise yükseliş eğilimi devam etti ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,25 değer kazandı. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,23 artışla Temmuz 2007'den bu yana, Almanya'da DAX endeksi de yüzde 0,94 primle Ocak 2018'den bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER