100 milyon liralık miras davası! 'Öldüğünü 10 gün sonra öğrendik'

Deniz Kuvvetleri’nden emekli Tümamiral Mehmet Kazım Ögel'in eşine kalan 100 milyonluk mirasın devlet hazinesine aktarılması için yeğeni Mehmet Bülent Ögel 4 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Yeğen Ögel, amcasının tek mirasçısı olan ve 2016 yılında vefat eden yengesi Aliye Sakibe Ögel'e kalan mirasın yanındaki çalışanlar tarafından baskıyla ve korkutularak sahte evraklarla satışının yapıldığını ve köşkün içinin boşaltıldığını söyledi. Sahte sağlık raporu düzenleyerek yengesine satış yaptırdıklarını öğrendiğini söyleyen Ögel, ''Yengemin öldüğünü bizden gizlediler, bir hafta 10 gün sonra öğrendik'' dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
100 milyon liralık miras davası! 'Öldüğünü 10 gün sonra öğrendik'

Deniz Kuvvetleri’nden emekli Tümamiral Mehmet Kazım Ögel 1991 yılında vefat ettiğinde kendisinden geriye Suadiye’de 1 köşk, 4 apartman dairesi ve bankada yaklaşık 20 milyon lira kaldı. Yaklaşık 100 milyon lirayı bulan miras, eşi Aliye Sakibe Ögel'e kalmıştı. Yeğeni Mehmet Bülent Ögel'in iddiasına göre, 2016 yılında vefat eden yaşlı kadının yanında çalışanlar cenazesini kaldırmadan önce baskıyla korkutarak köşkü ve apartman dairelerinin sahte evrak üzerinden satışını yaptırdı. Söz konusu kişiler Aliye Sakibe Ögel’in vefatının ardından da köşkün içini tamamen boşalttı.

YANINDA ÇALIŞANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Mehmet Bülent Ögel, 4 yıl önce yengesinin vefat ettiğini kendi çabalarıyla ve aradan 10 gün geçtikten sonra öğrendi. O dönem mahkemeye başvuran Ögel, yengesinden geriye kalan eşyalar için ön inceleme istedi. 2017 yılında görevli hakim eşliğinde köşke girildiğinde ise köşkün talan edildiği, kullanılabilecek durumda olan hiçbir eşyanın olmadığı tespit edildi. Tapu kayıtlarında da köşkün ve 4 apartman dairesinin tanımadığı kişilerin üzerine kayıtlı olduğunu öğrenen Ögel, savcılığa giderek daha önce yengesinin yanında çalışan Ayşe G. ile onun evlat edindiği Aysel K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Vefat eden yengesinin geride mirasçı bırakmadığını dolayısıyla bütün mal varlığının devlet hazinesine aktarılması gerektiğini söyleyen Ögel’in hukuk mahkemesine açtığı dava devam ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER