için kaldı

Dünya fındık üretiminin yüzde 25'ini Ordu yapıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler "Ordu, Türkiye fındık üretiminin yüzde 35'ini karşılarken, dünya üretiminden yüzde 25 pay alıyor" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünya fındık üretiminin yüzde 25'ini Ordu yapıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun, Türkiye fındık üretiminin yüzde 35'ini karşılarken, dünya üretiminden ise yüzde 25 pay aldığını belirterek, "Fındığı sadece ürün olarak satarsak 2 milyar dolar, çikolata olarak satarsak 8 milyar dolar gelir elde ediyoruz. Yakın hedefimiz Ordu'yu Türkiye’nin çikolata merkezi yapmak." dedi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin, Türkiye fındık üretiminin yüzde 35'ini karşıladığını kaydederek, dünya üretiminden aldığı payın ise yüzde 25 olduğunu söyledi.

Fındık toplamak için şehir dışından gelen mevsimlik tarım işçilerine sadece Ordu'da 45 milyon lira ücret ödendiğini dile getiren Güler, bu yıl başlattıkları "Fındık Toplamaya Büyükşehir Eli Dokunuyor" projesiyle bölge halkına istihdam oluşturduklarını ve bu paranın Ordu'da kalmasına katkı sağladıklarını anlattı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER