için kaldı

İngiliz hükümeti dev şirketi kurtarmak için anlaştı

Birleşik Krallık hükümeti, havayolu şirketi Flybe'nin iflas etmemesi için hisse sahipleriyle anlaşmaya vardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İngiliz hükümeti dev şirketi kurtarmak için anlaştı

Hükümet, Flybe hisse sahiplerinin oluşturduğu konsorsiyumla yaptığı görüşmeler sonucu, havayoluna finansal olarak destek olmak için bir anlaşmaya vardı. Birleşik Krallık İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Andrea Leadsom anlaşmadan oldukça memnun olduğunu belirtirken, yeni uzlaşıyla şirketin operasyonlarını sürdürebileceğini ve Birleşik Krallık bölgelerinin birbirine bağlı kalmaya devam edeceğini söyledi ve ekledi:

Bu anlaşma, Flybe çalışanları, müşterileri ve kreditörlerini sevindirecek. Flybe böylece sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürebilecek.

Anlaşmayla Flybe'nin 2,400 çalışanının işlerine devam edebilecekleri belirtilirken, Birleşik Krallık Ulaşım Bakanı Grant Shapps da Avrupa'nın en büyük bölgesel havayolunun Birleşik Krallık genelinde bölgeleri birbirine bağlamaya devam etmesi için Flybe ile anlaşmaya varabildiğimiz için mutluyuz dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER